Menu Sluiten

Duidelijk en overzichtelijk informeren

Vaak is het lastig een boodschap duidelijk over te brengen. Je hebt veel informatie en dat moet behapbaar worden gemaakt. Een infographic is dan een goede oplossing. Je combineert korte teksten met eenvoudige beelden. Zo comprimeer je veel informatie naar een duidelijk, overzichtelijk en schematisch geheel.

 

Plaatjes verduidelijken

Een heel groot deel van de mensen is beelddenker. Beelden scheppen heel snel duidelijkheid. Daarom is het raadzaam afbeeldingen te gebruiken om informatie over te brengen. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld in het verkeer heel veel pictogrammen worden gebruikt. Je moet in een fractie van een seconde kunnen zien wat er wordt bedoeld en daar helpen die pictogrammen bij.
 
 Niet alleen in het verkeer, maar in alle communicatie speelt het gebruik van afbeeldingen een belangrijke rol; zoals in folders, op websites, in apps, op posters. Overal helpen beelden om de boodschap snel en duidelijk over te brengen.

 

Hoe werkt een infographic voor jou? 

Ook in jouw communicatie-uitingen kunnen beelden de boodschap versterken en deze helpen optimaal over te brengen. Zo kun je je informatie stapsgewijs en beeldend vangen in een infographic. De structuur, het overzicht en het gebruik van afbeeldingen zorgen voor een snelle duidelijkheid van de boodschap.
 

Advies

UitgetekendNu is gespecialiseerd in de inzet van beelden binnen diverse vormen van communicatie. Zo adviseren we je graag over het gebruik van een infographic in jouw specifieke situatie.

 
Neem contact op met Alex van Asperen via het contactformulier of via telefoonnummer 010 752 62 75.