Menu Sluiten

Animatie: een snelle, duidelijke en leuke manier om te communiceren

Een uitleg-animatie is een leuke en doeltreffende manier om snel je boodschap aan je doelgroep over te brengen.

Soms is het lastig om uit te leggen wat je bedrijf of organisatie doet of hoe een bepaald proces in zijn werk gaat. Eigenlijk heb je heel veel woorden nodig en vaak heb je die tijd niet.

Een filmpje van ongeveer 1 minuut stelt je in staat om die boodschap wél over te brengen. Je combineert beeld met gesproken en geschreven tekst. De boodschap komt daarmee op verschillende manieren bij de doelgroep binnen.

Beelden worden sneller door onze hersenen verwerkt en zorgen dus voor een snelle overdracht van je boodschap. Daarbij komt dat 60 tot 70% van de mensen beelddenker is. Reden genoeg dus om daarop in te spelen.

Overvloed aan informatie

We krijgen dagelijks te maken met een stortvloed aan informatie. Daardoor zijn we genoodzaakt deze informatie te scannen. Kijk maar eens hoe je op Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram razendsnel scrollt en stopt als je aandacht ergens door wordt getrokken. Vaak als we een filmpje of een leuk plaatje zien zijn we geneigd even te stoppen om te kijken of we het interessant vinden.

Je ziet dus dat we de aandacht moeten trekken. We hebben al gezien dat een afbeelding zorgt voor een snelle communicatie, dus het is verstandig hiervan gebruik te maken. Zeker op de social media, waar snelheid absoluut geboden is.

Wat kan UitgetekendNu voor jou betekenen?

UitgetekendNu is specialist in beeldtaalcommunicatie. Samen met jou als opdrachtgever zetten we jouw verhaal om in pakkende beelden. We voegen passende geluiden en muziek toe. We zoeken naar een Voice over die past bij jouw verhaal en combineren het tot een aantrekkelijk filmpje dat het bekijken waard is.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We denken graag met je mee.